torstai 27. helmikuuta 2014

Banaani-suklaakeikauskakku


Tyttöjeniltaan täytyi saada jotakin herkkua, joten valitsin tämän "Koko Suomi leipoo" -ohjelmassa nähdyn keikauskakun. Ohje täältä! Työvälineiden vähyydestä ja raaka-aineiden puuttumisesta johtuen, tekiessä täytyi hieman soveltaa. Alla muokkaamani ohje ja linkin takaa alkuperäinen. Makuyhdistelmä oli oikeasti melkoisen mahtava...suklainen pohja, pehmeää banaania, makeaa kinuskia ja suolaisia pähkinöitä, nams!

Banaani-suklaakeikauskakku

Vuokaan:
50g voita
¾ dl sokeria
n. 5 banaania
n. puolikkaan sitruunan mehu

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja lisää sokeri, kaada vuoan pohjalle. Viipaloi banaanit viistottain ja aseta vuokaan. Purista hieman sitruunamehua banaanien päälle. Voit myös sipaista sitruunaa banaanien leikkuupintaan.

Pohja:
150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl maitoa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sulata suklaa ja lisää taikinaan. Kaada vuokaan banaanien päälle. Paista 175 asteessa, noin 40-50 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna levätä vuoassa vähintään viisi minuuttia ennen kumoamista.

Koristeeksi:
½ dl kinuskia (itsetehtyä, kaupan kastiketta tai tölkkikinuskia, jota itse käytin)
1dl paahdettuja suolapähkinöitä

Kun kakku on hieman jäähtynyt, tee koristeraitoja kinuskista ja ripottele suolapähkinöitä kakun pinnalle.

1 kommentti:

Linda kirjoitti...

This looks really good. Thank you so much for sharing and greetings from Montreal, Canada.