tiistai 24. syyskuuta 2013

Toffeesydämet


Lisää synttäritarjoiluja...

 Hyödynsin tilausjutuista ylijääneen murotaikinan ja purkkitoffeen näihin täytepikkuleipiin. Yksinkertaista, mutta maistuvaa!

Toffeesydämet

- 200g voita tai margariinia
- 1 ½dl sokeria
- 2tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 4dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1 purkki kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta (Saa nykyään myös valmiiksi keitettynä, purkissa lukee usein "caramel")
- Koristeeksi pikeeriä ja nonparelleja

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit.
2. Lisää muna hyvin vatkaten.
3. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos.
4. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä ainakin tunnin.
5. Kauli taikina sopivan paksuiseksi ja ota siitä muotilla pikkuleipiä.
6. Paista 200 -asteessa 5-7 min.
7. Anna pikkuleipien jäähtyä rauhassa.
8. Käännä puolet sydämistä pohja ylöspäin ja pursota niille toffeeta. Paina kanneksi toinen sydän.
9. Koristele halutessasi pikeerillä ja nonparelleilla tai esimerkiksi suklaasulalla. Anna koristeiden jähmettyä ennen tarjoilua.


Pahoitteluni hieman rakeisista kuvista!

4 kommenttia:

Tintsu kirjoitti...

Oijoi, takuulla superhyviä! : )))

Vaahtera kirjoitti...

Toi toffee on aina niin hyvää! :)

redrose82 kirjoitti...

Nami :P

Vaahtera kirjoitti...

Oli Namia redrose82!