tiistai 12. maaliskuuta 2013

Valkosuklaa cupcakes


Sain vähän aikaa sitten kustantajalta luettavaksi uuden Koristeelliset kakut -lehden. Päätin ottaa testaukseen lehden valkosuklaamuffinssien ohjeen. Yritin mukailla lehden kannestakin löytyviä perhoskuppikakkuja ja löysin kaapistani jopa kultaisia muffinssivuokia. Yleensä suosin muffinsseissa mielummin kananmuna-sokerivaahtopohjaisia ohjeita, mutta oli mukava kokeilla välillä rasva-sokerivaahtoakin. Rakenteeltaan muffinssit tällaisessa ohjeessa muistuttavat paljolti kahvikakkuja.

 Ohjeessa huomasin tarkkasilmäisena pienen virheen, nimittäin aineksissa luetellaan hienosokeri, mutta työohjeissa tomusokeri. Käytin kuitenkin hienoasokeria ja sain tällä ohjeella juuri tuon 12kpl muffinsseja.

Kuorrutteen sävelsin omasta päästäni..

Valkosuklaakuorrute

-200g maustamatonta tuorejuustoa
-50g huoneenlämpöistä margariinia
-1dl tomusokeria
-50g valkosuklaata sulatettuna

Laita kaikki ainekset kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

Koristeeksi tein lehden mukana tulleella perhosmuotilla pieniä perhosia vaahtokarkinmakuisesta kuorrutteesta. Sivelin perhosiin vaaleanpunaista kimalletomuväriä, mutta en pursottanut perhosille vartaloa, kuten lehdessä neuvottiin. Sovelsin myöskin kuivatusalustaa ja käytin lastan vartta tukena kuivuville perhosille. Perhosten kaveriksi sopivat kivasti pikkuiset kukat kera sokerihelmien.
 Valmis kuppikakku sai vielä päällensä syötävää valkoista glitteriä perhosten ja kukkien kaveriksi. Ohje toimi hyvin ja juuri tällaista perusreseptiä on helppo soveltaa vaihtamalla suklaalajia, tai korvaamalla suklaan marjoilla. Omalla uunillani alempikin paistolämpotila olisi riittänyt, sillä itseäni harmitti hieman tuo himpun liian tumma paistoaste.

Kuppikakuista saivat tänään nauttia opiskelukaverini, lähdin nimittäin luennolle leivosrasia kainalossa!


Lisää tietoa lehdestä löydät aiemmasta postauksestani täältä!

Ei kommentteja: