tiistai 5. maaliskuuta 2013

Koristeelliset kakutTänään 5.3.2013 on kauppoihin tullut uusi jauhopeukaloille suunnattu lehti "Koristeelliset kakut". Sain lehden etukäteen kustantajalta, jotta voisin tutustua siihen ja kertoa siitä hieman teille.Viime vuonna Englannissa asuessani sama lehti tuli siellä kauppoihin ja harmittelin, etten silloin sitä ostanut. Onneksi nyt kuitenkin aukeni uusi mahdollisuus!

Lehti sisältää vaiheittain eteneviä ohjeita ja reseptejä. Tässä numerossa opetellaan pikkuleipien koristelua, kerrotaan tietoa erilaisista pikkuleipä/koristemuoteista ja näytetään erilaisia tyylejä koristella kakku yksinkertaisin keinoin upeaksi. Lisäksi se sisältää ohjeen perhoskuppikakkuihin pohjista aina koristeisiin saakka, sekä tietoutta erilaisista kuorrutteista.

Jokaisen lehden mukana tulee hyödyllisiä työvälineitä. Tämän ensimmäisen numeron mukana saat kaksi erikokoista perhosmuottia, pahvisen muffinssitelineen ja pinkkiä koristehilettä. Aika hyvät kaupanpäälliset, ottaen huomioon ensimmäisen numeron tarjoushinnan 2,95e!

Täytyy mainita, että mukana tulevaa pinkkiä koristehilettä ei suositella käytettävän syötäviin koristeisiin, vaikka se onkin elintarvikekelpoista. Näistä syötävistä/ei syötävistä kimalle/hileasioista on joskus vuosia sitten jo ollut blogeissa juttua. Hile ei siis sula ihmisen elimistössä kuten normaali ruoka, vaan kulkee elimistön läpi sellaisenaan, kuten esim kalojen sisältämä elohopea. Pienissä määrin tämä on ihmiselle ihan ok, mutta tietysti aina kannattaa mielummin suosia täysin elimistössä sulavia aineita.

Innoistuin kovasti tästä lehdestä, koska Suomessa ei ole ennestään tälläisiä koristeelliseen leivontaan suuntaavia lehtiä. Mielestäni ohjeet ovat selkeitä ja kuvat hahmottavat niitä oikealla tavalla. On hyvä että mukana tuleville työvälineille on lehdessä ohjeita, jotta aloittelevakin leipuri pääsee helposti mukaan!

Lehden nettisivuilta saat lisää tietoa ja facebook -sivusta tykkäämällä, vastaanotat ajankohtaista tietoa lehteen liittyen.

2 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Mäkin ostin lehden. Hieman kyllä ihmetytti tuo hileen syömäkelvottomuus, eikö samalla vaivalla olisi tehty suolistossa sulavaa hilettä...
Mutta tuo hinta oli kyllä niin alhainen, ettei oo varaat marista. :)

Vaahtera kirjoitti...

Muistan kun vielä pari vuotta sitten bloggaajat alkoivat tilata tarvikkeita ulkomailta ja jossain vaiheessa alkoi show tästä syömäkelposuudesta/syömäkelvottomuudesta. Monet varmasti käyttivät noita syömäkelvottomia, sitä tietämättään. Hintaan 2,95 ei saisi välttämättä edes tuota pahvista telinettä, joten itse ainakin olen tyytyväinen lehden kylkiäisiin. Ja toisaalta voihan kimalletta käyttää juuri sellaiseen koristeluasetelmaan, mikä ei ole tarkoitettu syötäväksi (esim. hääparikoriste tms.).