sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Iglukakkuja kera pingujen


Taisi olla marraskuussa, kun nämä kaksi iglukakkua lähtivät pienen pojan synttäreille. Molempia kakkuja varten tein yhteensä 3 kääretorttulevyä pohjaksi 10 munan taikinasta. Täytin kakut ylösalaisin kelmutettuun kulhoon. Täytteenä kakuissa laktoositonta vadelmarahkaa ja vadelmahilloa, kostutus mehulla. Päällinen on vaahtokarkinmakuista sokerimassaa, jonka alla eristeenä kreemiä. Iglun rajat tein varovasti jälkeenpäin marsipaanityövälineellä.

Pingut on sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Pinguja en kiinnittänyt mitenkään, jotta saivat itse asetella ne haluamallaan tavalla. Kuulemma synttärijuhlissa kakun äärestä katosi pinguja, jotka ilmestyivät takaisin ilman päitä tai muita ruumiinosia...on ne vaan vikkeliä ja ovelia nuo pienet ihmiset!

Kakut lähtivät matkaan eri päivinä ja ensimmäiset kuvat on otettu ulkona (tarkentaen väärään kohtaan) ja jälkimmäiset sisällä. Onneksi tuo valoisan ajan kesto on taas pidentymässä!9 kommenttia:

Mirkku H kirjoitti...

sä oot taitava!

Sumi kirjoitti...

Upea kakku ja pingut!
Vai olivat ne katoilevaa sorttia? Hih, voin hyvin kuvitella! Tottahan tuollaiset houkuttelee pieniä ihmisiä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mielettömän suloiset!! Kerrassan hellyttävät kakut :)

Miastuvat paistuvat kirjoitti...

Aivan mielettömän suloiset!! Kerrassan hellyttävät kakut :)

Helmi.fi kirjoitti...

Meilläpäs on sitten ollut samanlaiset piiperrykset, sillä pingviinejä itsekin tässä pääsin valmistamaan, tosin nimenomaan Pinguja. Omasi kyllä hienompia, ei ole tuo massan muovaileminen mun vahvinta alaani :)

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista! :)

Helmi.fi: Varmasti ihania sinunkin pingviinit! Onko blogisi nykyään salasanan takana? En ole viimeaikoina paljoa blogeissa tai ylipäätänsä koneella ehtinyt pyörimään :/

Helmi.fi kirjoitti...

Ei ole. Vuodatus taas sekoilee ja blogin osoitekin vaihtui jo kertaalleen, koska uusi järjestelmä ei tunne osoitteessa pistettä. Huoh. Päivitykset tulee nyt lähinnä facebookin puolelle (www.facebook.com/Helmi.fi)

SakariSokeri kirjoitti...

Aivan ihana!

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Sakarisokeri :)