torstai 22. maaliskuuta 2012

Pikkusuolaisia ja pannaria

Vähän aikaa sitten vietimme Suomi-teemaisia juhlia täällä ja muiden suomityttöjen kanssa väsäsimme yksinkertaisia suomalaistyyppisiä naposteltavia.

Suolaisiksi teimme lastenjuhlien tapaan coctailtikkuvartaita, joihin laitomme Ccheddaria (lähimpänä oltermannia), viinirypäleitä, kurkkua, rullattua savukinkkua ja paprikaa. Lihapullia tai pikkunakkeja ei kaupasta nimittäin löytynyt. Lisäksi teimme kaksia erilaisia hapankorppuja höysteineen. Täältä saa kaupasta vaasan hapankorppuja nimellä "Finn Crisps" ja halkaisimme ne noin puolikkaiksi. Kalaversioihin tuli päälle soft cheeseä (mun mielestä ei niin happaman makuista kuten suomalainen tuorejuusto, mutta siis maustamaton täysirasvainen tuorejuusto ajaa mielestäni saman asian), kylmäsavulohta ja ruohosipulia. Kasvisversioihin samaa soft cheeseä, paprikaa ja basilikaa.

Makeiksi teimme pannaripaloja mansikkahillolla. Lisäksi löytyi suomesta raahattuja turkipippureita, salmiakkeja, suklaata ja salmiakkisuklaata. Pointsit niille jotka uskaltautui turkinpippureita maistamaan!






Olen jo pariin otteeseen täällä tehnyt eri tilaisuuksiin pannaria ja käyttänyt täältä otettua hyvää ohjetta:

Maailman paras pannukakku

8 dl maitoa
1 tl suolaa
2 munaa
3 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
25 g voisulaa
voita pellille

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kaada puolet maidosta kulhoon, sekoita siihen jauhot. Lisää vasta sitten loppu maito. (Teija Sopanen on sanonut, että tälla tavoin jauhot saa parhaiten sekottumaan maitoon, ilman paakkuja. Uskomme häntä.) Riko sekaan munat, lisää sokeri, suola, leivinjauhe ja voisula. Sekoita hyvin. Anna turvota vartista puoleen tuntiin.

Lusikoi uunipellille muutama nokare voita. Pane pelti uuniin ja anna voin sulaa. Ota pelti pois uunista ja levitä voi tasaisesti koko pellille. Kippaa taikina pellille. Paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Suomessa turvaudun tämmöisissä perusresepteissä (pullissa ja pannareissa) hyllystä löytyviin keittokirjoihin, mutta täällä ollessa täytyy aina googlettaa.

2 kommenttia:

consuela kirjoitti...

voi vitsi, mäkin tein espanjassa mun kavereille tollasia hapankorpputarjottavia ja hyvin uppos! etenkin lohitäyte oli hitti :)

Vaahtera kirjoitti...

Hapankorppujutskat on helppoja ja nopeita, sekä tarpeeksi suomalaisia :D