sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Pikainen Banoffee


Torstaina söimme kämppisten kesken taas perhepäivällistä. Minä olin pääkokkausvuorossa ja tein pääruoaksi suomalaisesti makaroonilaatikkoa. Mitään liian erikoista suomalaista ruokaa en uskalla tehdä, kun harmittaa sitten jos ei muille maistukaan. Kerroin heille kyllä, ettei makaronilaatikko ole mitenkään perinteinen suomalainen ruoka, mutta suomessa hyvin perusruokaa ja usean lapsen suosikkiruoka. Espanjalainen kämppikseni teki alkupaloiksi 3 erilaista tapasta ja minä tein lisäksi salaattia ja jälkkäriksi pikaista Banoffeeta.

Pikainen Banoffee

- 150g digestivekeksejä
- 75g voita

Murskaa keksit esim. kaulimella muovipussin sisässä ja sulata voi kattilassa. Sekoita keksinmurut voihin ja taputtele n.20x20cm vuoan pohjalle ja reunoille.

- 397g purkki valmiiksi keitettyä sokeroitua kondensoitua maitoa (Caramel)
- 3 Banaania
- 3dl vispikermaa
- 3tl sokeria
- tummasuklaaraastetta

Kaada keksipohjan päälle toffee ja asettele sen päälle banaaniviipaleet. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lusikoi kermavaahto banaanien päälle ja halutessasi raasta päälle suklaata tai sihtaa kaakaojauhoa. Laita jääkaappiin jähmettymään tarjoiluun saakka.

Ei kommentteja: