sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Englantilainen hedelmäkakku valmiina


Valmis kakku vilahtikin jo kerran blogissa, mutta tässä nyt parempi kuvaus koko valmistumisvaiheesta. Täältä löytyy resepti, jonka mukaan kakku tulisi leipoa mielellään 4-8vk ennen joulua. Sen jälkeen kakun annetaan makuuntua rauhassa pakettiin käärittynä. Minä kostutin kakku rommilla n. kerran 1-2 viikossa, mutta alkoholittoman kakun halutessaan tämän vaiheen voi ohittaa.

Pari päivää ennen joulua päällystin kakun marsipaanilla. Paketissani luki "almond paste", mikä viittaisi enemmän mantelimassaan, mutta maku ei mielestäni ollut yhtä vahva kuin suomalaisen mantelimassan. Siksi marsipaani on tähän mielestäni aivan sopiva. Kakkuni pinta oli tarpeeksi kostea, jotta marsipaani siihen tarttui, mutta jos näin ei olisi, siihen voisi sipaista ohuen kerroksen marmelaadia. Marsipaanipinnalla on tarkoitus tasottaa kaikki mahdolliset kuopat tms, jotta lopullisesta kuorrutuspinnasta saataisi mahdollisimman sileä. Marsipaanipinnan annetaan kuivahtaa päivästä jopa viikkoon ja tämän jälkeen kuorrutetaan pikeerillä.

Pikeeriin käytin 2 valkuaista, vajaa paketin tomusokeria, tipan sitruunamehua ja n.1tl glyserolia. Glyseroli auttaa kuorrutusta pysymään hieman pehmeämpänä, jotta kakkua on helpompi leikata. Pikeerin teko-ohje löytyy esimerkiksi Ebeltä.

Koristeeksi tein lehtiä mistelinlehtimuotilla ja 7v. siskoni pyöritteli punaisia mistelinmarjoja.

Kakku saa erityismaininnan helposta säilyvyydestään. Kaiken joulutohinan keskellä, oli niin helppoa jättää kakku kuvun alle huoneenlämpöön, kun jääkaappi täyttyi jo muutenkin jouluruoista!
Tässä näkyy miten tumma kakku sisältä on ja miten paljon se sisältää kuivattuja hedelmiä.

3 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Ihania valokuvia hienosta kakusta!

consuela kirjoitti...

hitsi miten kaunis kakku! kelpais mulleki :)

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Sirpa ja Consuela, mukava kuulla!