sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Kurpitsapiiras


Jack o' lanternin sivutuotteena syntyi myös piiras. Kurpitsasoseen tein keittelemällä hissukseen kurpitsanpaloja kattilassa pienessä vesitilkassa ja sitten survimella survoen.

Ohjeen piiraaseen otin Voisilmäpeliä -blogista.


Amerikkalainen kurpitsapiiras

200 g keksejä (esim. digestive)
3/4 dl sokeria
1/2 -- 1 tl jauhettua inkivääriä
6 rkl voisulaa

5 dl kurpitsasosetta
2 munaa
1 dl kuohukermaa
1 dl fariini- tai ruokosokeria
1/2 dl vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl jauhettua neilikkaa

(Korvasin itse kerman ja siirapin kondensoidulla maidolla, kun sitä oli avattuna jääkaapissa.)

Koristeeksi pähkinöitä ja hunajaa/vaahterasiirappia.

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa tai vanhanaikaisesti hakkaamalla. Sekoita keksimurut, voisula, sokeri ja inkivääri keskenään. Painele vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia ja ota pois.

Tee sillä välin täyte sekoittamalla kaikki loput ainekset keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Laita takaisin uuniin n. 35-45 minuutiksi, kunnes täyte on hyytynyt.

Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi esim. yön yli ja tarjoile kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

Katiskatar kirjoitti...

Vau, varmaan aika mielenkiintoinen kokemus :) Tätäkin voisi kyllä testata, mulla kun on ihan reilusti kurpitsasosetta pakastimessa, enkä oikein tiedä mihin kaikkeen sitä oikein pistäisikään.

Vaahtera kirjoitti...

Testaa ihmeessä! Tuoksu on melko jouluinen, kun nuo mausteet ovat niin jouluisia.