keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Jack o' lantern

Halloweeniksi tuli tosiaan tehtyä koverrettu kurpitsa naamoineen. Itse koversin kurpitsan päivää ennen halloweeniä ja se säilyi huoneenlämmössä muutaman päivän hyvänä. Kovin aikasin ei siis kannata sitä tehdä, paitsi jos ulkona säilyttää. Youtubista löytyy hyviä videoita ohjeineen, jos ei ole varma miten homma toimii.

Täällä kaupoissa myytiin kaikenlaisia työkaluja tähän hommaan, mutta itse käytin lähinnä kuvassakin näkyvää veistä ja lusikkaa.


Hattu pois!


Ensin kannattaa kauhoa siemenet sisältä talteen. Ne ovat herkkua paahdettuna. Seuraavaksi sisusta koverretaan, kunnes kuori tuntuu ohuemmalta (tai kunnes olet saanu tarpeeksi sisusta piirakkaa varten).


Sitten onkin aika päättää minkälaisen naaman kurpitsalle haluaa. Itse halusin perinteisen ja otin mallia netistä. Luonnostelin ensin kynällä varovasti, sitten hitaasti ja kärsivällisesti veitsellä leikaten.


Ja Jack onkin valmis! Itse huuhtelin ja kuivasin kurpitsan hyvin. Kuivaamalla estää ennenaikaisen pilaantumisen.


Meidän Jack sai sisälleen otsalampun ja myöhemmin patterikynttilän, koska täällä ei saa kynttilöitä poltella.

1 kommentti:

consuela kirjoitti...

Ihania reseptejä, ja mikä parasta: näyttävät kuvat! :) sait minusta lukijan, sillä olen itsekin (taas) suorittamassa loppuopintoja ulkomailla, ja muut, joiden elämä on samassa tilanteessa kiinnostaa ;)

fionadiaries.blogspot.com