keskiviikko 12. lokakuuta 2011

PavlovaSuomalainen vaihtotoverini vietti viime viikolla 21v. syntymäpäiväänsä. Järjestimme sitten porukalla yllätyssynttärit, joihin minä vein pavlovan. Ostin pohjan kaupasta, koska ilman sähkövatkainta marengin teko on vaivalloista. Pohja on kuitenkin periaatteessa helppo tehdä, vain hieman aikaavievä pitkän paistoajan takia. Jos joku tahtoo pohjan itse tehdä, niin esim. täältä löytyy ohje. Pohjan päälle tarkoitukseni oli laittaa kermavaahtoa, vadelmia ja passionhedelmää. Päivänsankarin laktoosi-intoleranssin takia jouduin käyttämään soijakermaa, kun laktoositonta ei täältä löytynyt. Laktoositonta maitoa ja tuorejuustoa kyllä löytyy meidän lähimarketista.

No tuo soijakerma ei sitten ihan ollut vatkautuakseen, vaikka me neljän ihmisen voimin sitä käsin 40min. vatkattiin. Päädyin sitten tarjoilemaan "kermavaahdon" erikseen kannussa. Kun kermavaahdon laittaa pohjan päälle, se sopivasti pehmentää marenkia leikkautuvaksi. Pavlova kannattaa kuitenkin kasata aina vasta juuri ennen tarjoilua, jottei pohja pehmene liikaa.

Suosittelen kokeilemaan tuota vadelmaa ja passionia pavlovaan, se toimii!! Täällä 3 kappaletta syöntikypsiä passionhedelmiä maksoi vain punnan, eli hiukan päälle euron.4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi mitä herkkuja koko blogi pullollaan! Suomen maatalousmuseo Sarassa on meneillään kaltaisillesi herkkumaakareille suunnattu kilpailu! Museolle etsitään nimikkoleivonnaista, jotain mikä maistuisi makeasti maaseudulle. Lähde ihmeessä mukaan kisaan! Lisätietoja: www.sarka.fi --> Ajankohtaista

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos kommentista :) Täytyypä kurkata kilpailua!

Sirpa kirjoitti...

Tää on hyvää...mutta kyllä 40 minuutin jälkeen allit kiittää :) MArjat tässä herkussa on huippuja!

Vaahtera kirjoitti...

Allit kiitti, jepjep :D