maanantai 5. syyskuuta 2011

Lego hero factory -kakku


Rakas kummipoikani täytti kesäkuussa 4v., mutta juhlimme myös samalla hänen pikkuveljen 2v. synttäreitä. Kakkuteemaksi valikoitui Lego hero factory. Poikien äiti tilasi itse kuvan jo valmiiksi.

Sisällä kakussa oli pakastemansikoita, mansikkahilloa ja kermarahkaa. Päällä sitten kreemi ja marsipaani-sokerimassaseosta. Kostutus taisi olla punaista mehua.

Mietittiin yhdessä reunojen materiaalia ja muotoa. Koska poikien äiti toivoi reunaan kuvaan sopivaa punasta ja lisäksi tämän tapaista mustaa reunusta, niin ehdotin sitten myös kuvan päälle tulevan reunan "saksimista". Saksimiseksi se loppujen lopuksi meni. Meinasin nimittäin alunperin, että leikkaan kolon valmiiksi ja nostan sen sellaisenaan kakun päälle, mutta kappas kun se kolo aina venyi kaulittua levyä siirtäessä. Ei sitten auttanut muu, kuin ottaa se kuuluisa "plan B" käyttöön. Laitoin kakkukuvan päälle suojaksi leivinpaperin ja nostin kaulitun massan kakun päälle. Sitten saksilla leikkasin tuon siksak-aukon, jotta kuva tuli näkyviin. Tämän jälkeen poistin varovasti suojana olleen leivinpaperin. Ja loppu hyvin, kaikki hyvin :D
Tein kakun lisäksi synttäreille vain kinkkukierteitä, koska aikatauluni ei enempää sallinut. Tarjolla oli sitten poikien mummon tekemää kahvikakkua ja pullaa, sekä kaupan coctailpiirakoita, keksejä ja karkkeja.

Lego-härvelit pääsivät myös pöytää koristamaan ja tarjoiluja vahtimaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mistä sait tilattua tuon kuvan?

Vaahtera kirjoitti...

Hei, en valitettavasti tiedä mistä kuva oli tilattu sillä kummipoikieni äiti sen tilasi. Hänkään tuskin muistaa enää kun tapahtumasta on jo pari vuotta. Mutta kannattaa katsella noista leivontatarvikekauppojen valikoimista ja jotkut leipomotkin kai nykyään tulostaa kakkukuvia!