keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Foccacia



Taannoiseen blogimittiin vein suolaisena leivonnaisena mukanani foccaciaa. Ensimmäistä kertaa kyseistä leivoin ja tykkäsin kyllä! Olen laiskempi leipomaan mitään hiivataikinaleivonnaisia, mutta nyt päätin ottaa itseäni vapaapäivänä niskasta kiinni. Perusohjeen nappasin Kettuterroristilta, mutta päälliset otin Kenwoodin keittokirjan ohjeesta.

Punasipulifoccacia

Taikina:
4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Päälle:

rypsi- tai oliiviöljyä

puolikkaita punasipulirenkaita

kuivattua (tai tuoretta) salviaa

mustapippurirouhetta

karkeaa merisuolaa huhmareessa hienonnettuna

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola, hunaja ja hiiva. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina ja levitä se uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota. Sivele leivän pintaan öljyä. Painele leivän pinnalle sipulirenkaita tasaisesti. Ripottele päälle salviaa, mustapippuria ja merisuolaa. Kypsennä 200 asteessa n. 20 min.



Ei kommentteja: