lauantai 4. kesäkuuta 2011

Kuoron kevätkakkuMinua pyydettiin leipomaan kakku kuoromme kevään viimeisiin harjoituksiin ja mielelläni otin työn vastaan.

Pohjia tein 3 peltipohjaa ja taikinassa oli 10 munaa yhteensä. Välissä on sipaus luomuvadelmahilloa ja sitten vadelmarahkaa (kermaa, rahkaa, vadelmia, luomuvadelmahilloa, vaniljasokeria, sokeria). Kostutus vademamehulla. Pinta vaahtokarkinmakuista sokerimassaa, jonka olla sipaus kermavaahtoa. Reunoilla flora vispi-pursotukset.

Koristeeksi väsäsin nopeasti kukat ja lehdet. Pintaan ripottelin vielä keltaista elintarvikeglitteriä. Kukkiin laitoin helmiäiskimalletomuväriä, koska se purkki oli ainoastaan käden ulottuvilla. Kultainen olisi sopinut paremmin kakun värisävyihin, mutta hienosäädöksihän tämä jo menee :) Kakku kuitenkin maistui ja mitoituskin oli sopiva. Kakkua jäi yksi pala kuskilleni palkaksi.

Tuo vaahtokarkinmakuinen sokerimassa muuten oli mainion makuista. Sitä olisin voinut nakerrella jopa paljaaltaankin. Maku oli jotenkin enemmän karkkimainen, kun taas sokerimassa maistuu hieman teolliselle valitettavasti aina.Ei kommentteja: