maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäislammas


Aiemmin keväällä voitin Nami-hiiren arvonnassa ihanan lammasvuoan. Vuokaa tuli jo aiemmin testattua, mutta kuvat jäi silloin napsimatta. Lammas kuitenkin odotti pääsiäispöytään pääsyä innoissaan ja niinhän siinä kävi, että se sinne lopulta pääsi. "The pääsiäiskakusta" tuli porkkanakakku kerma-rahkakuorrutteella. Ohjeen nappasin Helsingin sanomilta.

Porkkanakakku


* 8 dl (400 g) porkkanaraastetta
* 1 1/2 dl (80 g) mantelirouhetta
* 1 1/4 dl (50 g) kookoshiutaleita
* 4 1/2 dl vehnäjauhoja
* 3 1/2 dl tummaa/valkoista sokeria
* 3 tl kanelia
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl soodaa
* 2 dl öljyä
* 4 munaa
* purkillinen (227 g) ananasmurskaa

1.Huuhtele ja kuori porkkanat ja raasta.

2.Sekoita öljy ja munat keskenään sekä kuivat aineet keskenään.

3.Valuta neste ananaksesta.

4.Kaada muna-öljyseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita varovasti.

5.Sekoita joukkoon vielä ananas ja porkkana.

6.Paista voidellussa vuoassa 175 asteessa noin tunti.

7.Koristele kakku jäähtyneenä.

Tein ohjeen vain puolikkaana ja taikinaa riitti lampaan lisäksi vielä pikkuruiseen pupuvuokaan. Hyvä näin, sillä meidän maitoallergikko sai oman kakkunsa ilman maitopitoista kuorrutetta. Kuorrutuksen levitin lastalla pään kohdalle ja vartalolle pursotin pyöreäpäisellä tyllalla villamaisiksi kiehkuroiksi. Silmät on mustat koristepallurat ja koristeena ympärillä on sokerikuorrutettuja manteleita.

Kuorrutus puolikkaalle ohjeelle:
- 2dl kermaa
- 250g maitorahkaa
- 2rkl vaniljasokeria

Vaahdota kerma, lisää pehmitetty rahka ja sokeri varovasti. Pursota tai levitä kuorrutus kakulle.





Pääsiäisen vietossa meillä oli myös kaksi pääsiäispupua. Tässä toinen...

4 kommenttia:

Rue de la Lune kirjoitti...

Ihana tuo vuoka- en olekaan ikinä tuollaiseen törmännyt missään- ja leivoksesta tuli kauniin keväinen! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana pupu !

Terkuin Tiina-pupu !

Vaahtera kirjoitti...

Eikö olekin Tiina-bubu?

Vaahtera kirjoitti...

Niin ja kiitos kommentistasi Rue de la Lune! :)