torstai 17. maaliskuuta 2011

Piimä-porkkanakakku



Kuorotreeneihin leivoin herkullista piimä-porkkanakakkua. Ohje on Valion, mutta olen saanut sen aikoinaan eräästä harjoittelupaikastani (perheestä). Käytin kakkuun uutta Lidlistä ostettua ruusuvuokaa ja tein kakun siihen puolitoistakertaisena. Oikeastaan tein kakun kaksinkertaisena, mutta osan taikinasta laitoin uuteen lammasvuokaan. Lammaskakun vein tämänhetkiseen harjoittelupaikkaani, mutta en aamuhämärässä kerennyt napata kuvaa siitä. Vuoka oli kuitenkin aivan mainio ja kakku irtosi siitä kuin itsekseen! Myös tuo ruusuvuoka toimi oikein hyvin ja lopputulos oli kaunis. Koristelin kakkua hieman tomusokeri-vesiseoksella. Värjäsin seoksen punaisella ja violetilla värillä pinkiksi. Heittelin koristeeksi vielä muutaman kultapalleron.

Piimä-porkkanakakku

25 palaa

200 g Valio voita tai margariinia
1 1/2 dl (70 g) porkkanaraastetta
1 1/2 rkl piparkakkumaustetta
2 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl Valio rasvatonta piimää

Sulata ja jäähdytä voi. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50 - 60 min. Tarkista kakun kypsyys. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI Korvaa piparkakkumauste seuraavalla mausteseoksella: 1 tl inkivääriä, 1/2 tl neilikkaa, 2 tl kanelia, 1/2 tl pomeranssinkuorta ja 1 tl kardemummaa.



Ei kommentteja: