maanantai 24. tammikuuta 2011

Ristiäiskakku


Ystäväni sai suloisen pikku tytön ja pääsin tekemään ristiäiskakkua. Toiveena oli täältä löytynyt vaaleanpuna-valkoinen kakku, mutta kulta-valkoisena ja kaksikerroksisena.

Sisälle toivottiin ainakin vadelmaa, eikä saisi olla liian makea kuorrutteen kanssa. Kakun tuli olla myös laktoositon ja gluteeniton. Syöjiä oli tulossa n.30.

Pohjia tein 2, toinen 6 munan ja toinen 4 munan. Kostutus vadelmamehulla. Täytteenä pakastevadelmia (ulkomaisia, joten kuumennettuja!) ja sitten seuraavanlaista seosta:

- 8dl laktoositon vispikerma
- 8prk laktoositonta rahkaa
- 3/4 prk luomu vadelmahilloa

Tätä rahkaseosta jäi kakusta yli, mutta kelpasi hyvin rahkana syötäväksi.

Pinnan alla on sokerikreemi.

Pinta sokerimassaa, jossa hieman marsipaania seassa koostumuksen takia. Valkoiset osat ovat ihan valkoista sokerimassaa, mutta kultaiset sekoitin toffeenvärisestä, shamppanjanvärisestä ja valkoisesta massasta. Massasta tuli sellaista haalean ruskeaa. Pinnan sivelin kultaisen kimalletomuvärin ja kirkkaan alkoholin sekoituksella. Kokeilin ensimmäistä kertaa alkoholia veden sijaan ja lopputulos oli huomattavasti parempi. Pinta kuivui n. 10 minuutissa, eikä jäänyt kosteaksi kuten veden kanssa. Ja ne alkoholin promillethan ehtii haihtua ennen kakun syömistä.

Pienien kukkasten keskellä on kultaisia (pehmeitä) sokerihelmiä ja pikku tipat kakun kyljessä on tomusokeri-sitruunamehu seosta. Samalla seoksella kiinnitin kaikki koristeet.

Ylimpänä kakussa loikoilee pieni perhosvauva, johon otin mallia Elämä makeaksi -blogista.

Kakku oli hyvää ja täyte oli juuri sopivaa painottamaan pinnan makeutta. Vähän itseäni jäi harmittamaan, kun kakku vuoti hieman alareunasta. Ensikerralla täytyy muistaa huolellisesti kreemittää se ihan alareunakin.


Tässä kakku vielä jääkaapissa lähtövalmiina...


Lahjaksi tein ensimmäisen vaippakakkuni!
Pohja liberon vaippoja, kostutus rakkaudella, täytteenä pyyhe ja koristeena sukat.

5 kommenttia:

Tylppy kirjoitti...

Aivan mieletön tämä sinun blogi. Jään kyllä ehdottomaksi stalkkailemaan näitä sivuja lisää ja ottamaan oppia. Itse aloitin vasta viime syksynä perehtymään leivonnan saloihin...ja koristelu tuottaa tuskaa :D. Mutta nämä...ovat...niin...upeita :D

Tylppy kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Vaahtera kirjoitti...

Voi Tylppy, kiitos sanoistasi! Pysyhän jatkossakin linjoilla. Käyn kohta piipahtamassa myös sinun blogissasi :)

Anonyymi kirjoitti...

Jee! Odottelinkin jo että milloin pistät Meten kakusta kuvia blogiisi :)Upea se oli, ja kakun päällä olevan vauvan säästin koristeeksi, saa nähdä säästyykö siihen asti kun Mette on iso :)

Vaahtera kirjoitti...

Toivotaan, ettei Mikael karkinnälässään vaikka syö sitä :D Se saattaa kyllä olla melko kivikova jo!