maanantai 6. joulukuuta 2010

Keikauskakku



Itsenäisyyspäivän aterian kävin nauttimassa vanhempieni luona. Tekaisimme pikkusiskon 6v. kanssa nopsasti jälkiruoaksi keikauskakun. Ohje on peräisin lasten keittokirjasta: Jane Bull -Lasten parhaat herkut. Tätä on tullut usein kyllä tehtyä, sillä on helppo ja nopea tehdä. Usein vielä kaikki ainekset löytyvät kaapista. Säilykehedelmien tilalle voi myös laittaa pakastemarjoja. Seuraksi sopii hyvin jäätelö tai vaniljakastike.
Keikauskakku
-1,5tl leivinjauhetta
-1 3/4 dl vehnäjauhoja
-125g pehmeää margariinia tai voita
- 1½ dl sokeria
-1tl vaniljasokeria
-2 munaa vatkattuna
-säilykehedelmiä valintasi mukaan + rusinoita

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon.
2. Vaahdota kuohkeaksi.
3. Voitele (ja korppujauhota) irtopohjavuoka (halk.20cm). Laita uuni 190-asteeseen lämpenemään.
4. Asettele hedelmät vuoan pohjalle.
5. Lusikoi taikina vuokaan.
6. Tasoita pinta veitsellä.
7. Paista n.20 min.
8. Peitä pinta tarjoilulautasella.
9. Kumoa kakku.
10. Irrota vuoka varovasti.



Ei kommentteja: