maanantai 29. marraskuuta 2010

Banaanitoffeekakku


Vietin syntymäpäiviäni retrojuhlin ja pääkakuksi tein banaanitoffeekakkua. Ohje on kirjasta "Satumaiset synttärikakut" (Annie Rigg). Jätin kakusta kuitenkin suklaarouheen kokonaan pois ja tein puolitoistakertaisena kahteen kakkuvuokaan (toinen halk. 20cm toinen 26cm). Tässä ohje vähän muokattuna versiona.

Pohja:
- 325g jauhoja
- 1 ½tl leivinjauhetta
- 1tl soodaa
- 3 kypsää banaania
- 4 rkl huoneenlämpöistä ranskankermaa
- 1tl vaniljauutetta tai -sokeria
- 175g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 125g fariinisokeria
- 100g sokeria
- 4 suurta kananmunaa vatkattuna
(- 100g suklaarouhetta)

Täyte:
- 400g mascarponejuustoa
- 400g kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta (keitä 3 h kokonaista purkkia)

Kuumenna uuni 175-asteeseen.

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja soodaa.

Murskaa banaanit ja sekoita niihin ranskankerma ja vanilja. vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi, kevyeksi vaahdoksi. Lisää kananmunaseos vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin joka välissä. Kaavi välillä kulhon reunoilta taikina takaisin joukkoon.

Lisää kuivat aineet 2-3 osassa ja sekoita varovasti, kunnes taikina on tasaista. Lisää joukkoon banaaniseos lastalla sekoittaen.

Jaa taikina vuokaan/vuokiin ja paista uunin keskitasolla n.35min. (muistaakseni paistoin kauemmin).

Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Sivele puolet mascarponejuustosta pohjalevylle ja levitä varovasti puolet toffeesta siihen päälle. (Ripota suklaarouheesta puolet). Laita täytteet samanlailla myös toiseen väliin. Kuorruta kakku haluamallasi tavalla.

(Jos kakkua ei kuorruta millään, voi täytettä käyttää vain kolmasosan joka väliin, jolloin sitä tulee myös päällimmäiseksi.)

Kuorrutin kakun sokerikreemillä ja marsipaanilla. Marsipaanin värjäsin pastaväreillä ja kaakaojauheella. Kakuista piti tulla samanalaiset retroraidalliset. Toisen kakun marsipaanilevy kuitenkin repesi puoliksi siirrettäessä ja piti keksiää hätäratkaisu. Tein sitten toiselle puolelle ruskeasta marsipaanista haalarit. Ihan kivasti sopi teemaan, eikä kukaan tajunnut mokailua :) Raitakakku oli siis päivällä pidetyillä kahvikutsuilla ja haalarikakku iltajuhlissa.

Kakku oli kyllä tosi namia. Vähän erilaista kuin perinteinen suomalainen täytekakku, muttei silti liian amerikkalaista. Maistui kuulema jacky-vanukkaalta :)





3 kommenttia:

petrakarhu kirjoitti...

kivakivakiva ku joku on taitava! o__________o

Mimosa kirjoitti...

Onpa kivan näköiset kakut! :) Kauniisti koristeltu!

Vaahtera kirjoitti...

Kiitokset petrakarhu ja Mimosa!