keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Valkosuklaaunelma


Ukin 75-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin jo keväällä, mutta nyt vasta teille jaan kakkusadon. "Pääkakkuna" toimi valkosuklainen mansikkakakku.

Pohja muistaakseni 7 munan tavallinen pohja, kostutus sokerivedellä. Sisällä ohut kerros (Rainbow luomu) mansikkahilloa, tuoreita mansikkaviipaleita, sekä valkosuklaakermaa (kermavaahtoa, johon sekoitettu valkosuklaasulaa ja ripaus vaniljakreemijauhetta). Päällä valkosuklaakuorrutus ja raastettua valkosuklaata.

VALKOSUKLAAVAAHTOKUORRUTUS
Tämä ohje on muokattu Canelian keittiöstä

* 65 g valkosuklaata
* 1,5 rkl voita
* 1 dl vispikermaa
* 100 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia oli hyvää)
* 1 tl vaniljasokeria

Sulata valkosuklaa ja voi varovasti esim. mikrossa, muista sekoitella välillä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto sekä jäähtynyt suklaaseos. Makeuta vaniljasokerilla. Levitä vaahto kakun päälle.

Koristeena sokerimassaruusuja ja kultainen numerokyltti.





5 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Voi miten ihanan suklainen kakku!

siroa sokeria kirjoitti...

Voi että miten ihania kakkuja sinulla blogissasi!
Linkitin sivut sivuilleni

Canelia kirjoitti...

Osuvasti nimetty kakku, vaikuttaa tosiaan ihan unelmaherkulta. : ) Njam!

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Sumi!

Siroa sokeria: Kiitos linkityksestä, minäkin linkitän sinut!

Canelia: Tuoreet mansikat kyllä sopivat valkosuklaan seuraksi, nams. :)

SakariSokeri kirjoitti...

Kiitos sinulle ja tervetuloa vierailulle! Minä kyllä käyn täällä vastakin ajan kanssa ihastelemassa :)