sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Orkideoja hääkakkuun

Heinäkuussa yksi ystäväni meni naimisiin. Sain tällä kertaa kunnian tehdä koristeet hääkakkuun. Morsian oli ihastunut Rouva Veen tekemään kakkuun ja toivoi koristeiksi ruusujen sijaan violetteja orkideoja. Kakut tulivat siis pitopalvelun (savutuvan apajan) puolesta ja onneksi niin, sillä hääpäivä oli NIIN helteinen että!Toimitin kukat ja lehdet, sekä lehtien sokerimassaa pitopalvelulle. Kokki teki sitten varret ja asetteli koristeet. Lehtiä olisi mielestäni voinut olla enemmän köynnöksissä ja mielestäni niitä reilusti toimitinkin, mutta Kokki teki omat ratkaisunsa.5 kommenttia:

Helmi.fi kirjoitti...

Upeat kukat. Mitä tuo kakun kuorrutusmateriaali on?

Vaahtera kirjoitti...

En itse tehnyt kakkuja, mutta luulen sen olevan ihan marsipaania tai kaulintamassaa. Ja luulen että kokki käytti alla kermaa, miksi se helteessä on hieman sulanut. Kiitos :)

Helmi.fi kirjoitti...

Okei, katsoin vain ja arvailin sen olevan valkosuklaakuorrutus. Piti sellaista tässä kesän aikana kokeilla, mutta kiireiden takia sitten jäi hamaan tulevaisuuteen.

Vaahtera kirjoitti...

Kiva kun muistutin, sillä minunkin on pitänyt omatekoista suklaakuorrutetta kokeilla, siis sitä massaa!

Helmi.fi kirjoitti...

Jaa minä taasen tarkoitin suklaaganache tyylistä "kaadettavaa" kuorrutusta valkoisesta suklaasta. Tosin kokeilen siihen ehdottomasti Maraboun uutta Winter Vit valkosuklaata, paljon paremman makuista kun pandan/muut vastaavat.