maanantai 9. elokuuta 2010

Kakut muistotilaisuuteen


Saatoimme rakkaan mummomme viimeiselle matkalleen heinäkuussa. Tein kakut, sekä pikkuleivät muistotilaisuuteen. Äitini teki tiikerikakkuja ja lapsille oli kaupan keksejä tarjolla. Pikkuleivät löytyvät jo blogistani.

Halusin tehdä kakuista maultaan sellaiset, mistä mummomme olisi tykännyt myös. Siksi päädyin kahteen erilaiseen täytekakkuun ja lisäksi tarjolla oli allergiakakku. Koristeeksi kaikkiin kakkuihin tein kallat, jotka ovat sokerimassaa, paitsi keskustat marsipaania.


Mustikkakakussa on 7 munan pohja ja sisällä mustikoita, sekä vaniljakreemiä. Kostutus myös sokerivedellä. Päällä mustikkahillo-mustikkaseosta ja kiille hyytelösokerista. Pursotukset flora vispiä.


Lakkakakussa oli 7 munan pohja. Täytteenä lakkahilloa ja kermavaahto-ranskankermaseosta. Kostutus keitetyllä sokerivedellä. Päällä lakkahillo-lakkaseosta ja kiille hyytelösokerista. Pursotukset flora vispiä.


Allegiakakku on maidoton ja gluteeniton. Pohja 4 munan ja perunajauhoihin tehtynä. Kostutus sokerivedellä. Sisältä löytyy ainakin mangopilttiä ja säilykemangoa palasina. Pinnalla aprikoosimarmeladi-mangopilttiseos ja sen päällä säilykehedelmiä plus kiille. Reunoille paahdoin mantelilastuja. Koin riemua siitä, että tällainen allergiakakku pysyi edes koossa! Jotenkin aina niiden kanssa on ongelmia.

Ja sitten kakkuja yhdessä...

Tässä näkyy viimeisenä koko muistotilaisuuden kahvipöytä.

5 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kauniit kakut...kauniissa tilaisuudessa.

Sumi kirjoitti...

Kauniit arvokkaan näköiset kakut olet tehnyt!
Osanotto mummosi poismenon johdosta..

cebic kirjoitti...

Kauniit kakut, osanotto suruusi!

Ja mie kävin tänään Tuusulan Confetissa, jossa katselin kakkualustoja jotka pyörii.. No, aattelin että kakkuilen oikeesti niin vähän, etten raaskinut ostaa... Kuinkahan höhlä ihminen voi olla? :D

Hönttä kirjoitti...

Niin kauniit tarjoilut! Voimia eronikävään <3

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos osaanotoista ja kehuista kaikille. Ihana saada mieltä lämmittäviä kommentteja :)