perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kummipoju 3v.

Kummipojuni synttäreitä juhlittiin jo alkukesästä. Onneksi aikataulut meni yksiin ja kummitäti pääsi tekemään kakkua. Cars-autot on kummipojun suosikkeja ja hänen äiti tilasi netistä sitten sellaisen kakkukuvan oikein nimi-onnitteluilla.

Pohja oli muistaakseni 7 munan. Välissä kermarahkaa ja tuoreita mansikoita. Kostutus mehulla. Kakkukuvan alle laitoin kermarahkaa ja pursotukset myös sitä samaa. Reunoilla ruutulippukuvio tehty Halvan lakumaton palasilla ja nauhatyllalla kermarahkaa pursottamalla. Korinpohjatylla olisi ollut parempi, mutta joku tyllahiiri on pihistänyt sen? Eli reunalle sivelty ensin ohut kerros kermaa, sitten riveittäin vuorotellen kermaa ja vuorotellen lakupala. Päällisen reunalla vielä simpukkapursotukset.

Ja koristeeksi tuli vielä 3-kynttilä, jonka sankari hienosti puhalsi!


Kerrankin leikkauspinnasta tuli otettua kuva!Englannista ostetun suklaalootan muovilla tein synttäreille suklaisia työkaluja. Suklaana Brunbergin tummaa "muklaata", joka ei tarvitse temperoida (eli lämpökäsitellä). Muotti kannattaa joka erän välissä putsata tarvittaessa, niin ei tule tuollaista röpelöä, kuten minulla :)

1 kommentti:

mira kirjoitti...

Tosi hieno reunus kakussa - jo itsessään ja vieläpä sopii teemaan loistavasti!