sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Daim kakku



Daim-piiras

Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottamiseen:
juoksevaa margariinia
50 g DrOetker hasselpähkinälastuja (Käytin mantelijauhetta)

Täyte:
1 1/2 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl vettä tai maitoa
100 g Daimia rouhittuna

Pinnalle:
100 g Daimia
1/2 dl kermaa

Koristeeksi: 50 g Daimia murustettuna (Käytin suklaarouhetta)

Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon juokseva margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.

Voitele ja "jauhota" hasselpähkinälastuilla halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.

Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi/maito sekaisin, anna vetäytyä hetki.
Murusta Daimit.
Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit.
Nosta päälle toinen piiraspohja.

Keitä kasarissa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.

Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi Daimia.

(ohje Hellapoliisilta)

SUOSITTELEN!

5 kommenttia:

cebic kirjoitti...

Daim-kakut on herkkua! Voi vitsi, pitäsköhän joku kerta itsekin koittaa... :)

Juu, ei mennyt montaa minuuttia, kun voileipäkakku oli rieskasta jo jääkaapissa makuuntumassa :) Sopi kivasti myös pizzapohjaksi se rieska. Hih, se lehtijuttu olikin jo itseltäni unohtunut :)

cebic kirjoitti...

Oho, kirjoitin vahingossa kommentin tarkastussanan tuohon :D

Pampula kirjoitti...

Ite tein kans tämän joskus aikoja sitten, aivan huippu hyvää. Kumma kyllä ei ole uudelleen tullu tehtyä :o

Helmi.fi kirjoitti...

Tätä on pitänyt tehdä jo kauan ja kerran ostin jo tarvikkeetkin, mutta enpä ole vieläkään saanut aikaiseksi. Olen ollut laiska ja ostanut valmiina kaupasta.

Kiitoksia sinulle kommenteista blogissani. Mitäs sinun kesään kuuluu? Vietätkö leivontataukoa, vai oletko yhtä saamaton postaamaan kirjoituksia blogiin kuin minä?

Aurinkoista ja leivonnan täyteistä kesää!

Vaahtera kirjoitti...

Cebic ja pampula: ehdottomasti kannattaa kokeilla ja tehdä uudelleenkin. Vetää vertojaan sille pakasteversiolle...

Helmi.fi: Minun kesään kuuluu kahvin kaatelua satunnaisesti, lastenhoitoa satunnaisesti, sekä tilausleivontaa. Aina ei tule vain kuvattua, kun aika ei riitä. Ja toiseksi harmittaa tuo surkeaakin surkeampi oma kamera, jonka kuvat on aina vähän mitä sattuu. Onneksi välillä nappaan äitini järkkärin lainaksi :D
Leivontataukoa en siis vietä, mutta olen kyllä saamaton näissä postauksien tekemisessä. Elämässäni on myös tapahtunut paljon asioita, joita en kuitenkaan täällä blogin puolella koe tarpeelliseksi kertoa :( Onneksi leipominen on yksi "henkireikä" johon voi uppotua aina välillä :)

Kiitos ja samoin hyvää kesää!