lauantai 12. kesäkuuta 2010

Tonnikalavoileipäkakku (maidoton)



EDIT: 12.6 OHJE LISÄTTY!

Viime kesänä teimme tämän siskoni kanssa nimipäiväjuhliimme. Täytteestä löytyy mm. tonnikalaa, aurinkokuivattua tomaattia ja maustekurkkua. Herkullista oli!

Tonnikalavoileipäkakku (maidoton)
Halkaisijaltaan n.25cm pyöreään kakku- tai uunivuokaan

-1 pkt esim. reilu täysjyvävehnäpaahtoleipää
-kasvilientä tai kalalientä kostutukseen

Täyte 1:
- ½prk tofutti herbs and chives soijatuorejuustoa
- 1 prk tonnikalapaloja vedessä
- kourallinen tuoretta silputtua tilliä
- mustapippuria
- sitruunamehua

Täyte 2:
- 125g majoneesia (tarkista maidottomuus!, extran ainakin on)
- 1½dl pilkottuja suolakurkkuja
- 1½dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
- mustapippuria
- sitruunamehua
- kuivattua basilikaa

Kuorrutus:
- ½prk tofutti herbs and chives soijatuorejuustoa
- 125g majoneesia

Koristeeksi:
salaattia, tomaaattia, viinirypäleitä, sitruunaa, tilliä...

1. Vuoraa vuoka kelmulla
2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois
3. Sekoita täytteet valmiiksi
4. Lado kerros leipäpaloja ja kostuta ne liemellä
5. Laita täytettä ja taas leipää, kostutus jne. kunnes kaikki täytteet on käytetty.
6. Anna maustua muutaman tunnin tai yön yli.
7. Yhdistä kuorruteaineet. Kumoa kakku tarjoiluastialle, kuorruta ja koristele!


3 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kuulostaa aikasmoiselta herkulta.

Pioni kirjoitti...

Maidoton voikkari, vau! Minusta maidottomia kakkuja on vaikea tehdä niin että ne vielä maistuu hyvälle. Varmaan harjoittelua vaatisi...

Vaahtera kirjoitti...

Kiitox Sirpa ja Pioni.

Pioni: Maidottomissa jutuissa kyllä täytyy kiinnittää huomiota, ettei soijatuotteiden (monesti pistävä) maku tulisi läpi. Kokelujen ja maistelun kautta onnistuu...