sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kookoslastut (gluteeniton)

Eräs lukija pyysi vinkkejä kookosjauhon käyttöön ja kookosfanina hankin heti jauhoa purkillisen. Ostin jauhon Ekolo nimisestä kaupasta, enkä osaa sanoa muita kauppoja mistä tuotetta löytyisi. Varmaankin juuri luontaistuote- tai ekokaupoista. Jauhoa voi käyttää leivontaan korvaamaan vehnäjauhoa, tai sitä voi syödä esim. jogurtin seassa. Täytyy kokeilla jauhon käyttöä muissakin leivonnaisissa, kuten pullissa ja kakkupohjissa...mielenkiintoista!noin 25 lastua

50g voita tai margariinia
1dl sokeria
1,5 rkl kookosjauhoa (voit korvata vehnäjauhoilla, jos et tarvitse gluteenitonta)
2dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Sulata rasva ja lisää sokeri, kookosjauho, kookoshiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää kananmuna ja sekoita vaarovasti. Nostele lusikalla pieniä kekoja leivinpaperille. Ota huomioon, että lastut leviävät uunissa, joten älä asettele niitä liian lähekkäin. Paista 200-asteessa 7-8min. Siirrä valmiit lastut pelliltä pois vasta jäähtyneenä.

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Hei!

Järjestin ihan itse matkan Englantiin -> tilasin lentoliput , varasin hotellin jne. TIlataksitkin tilasin etukäteen joka kuljetti meitä messuille ja takaisin jne. Eli täysin omatoimimatkailua, parhaimmillaan ;)
Suosittelen kokeilemaan, ihanat messut :)

Vaahtera kirjoitti...

Toivottavasti pääsen vielä joskus! Kiitos pia!