keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Maidoton halkokakku



Tein isänpäivän juhlintaamme kaksi kakkua, toisen kermaisen ja toisen marsipaanisen. Koulussa jotkut tekivät isänpäiväksi samantapaisia halkoja ja siitäpä innoitus.

Pohjana 3 munan kääretorttupohja. Sisällä 2 prk kuningatarpilttiä ja 2 pss pakastevadelmia (kuumennettu-jäähdytetty, koska ulkomaisia olivat). Kostuttelin pohjaa vähän vadelmien nesteellä. Päällä Sunnuntain (maidoton) vaniljakastike ja Odensen-marsipaania. Oksantyngät tein vaniljakastikekasoilla, ennen marsipaanin laittoa. Viirut maalasin mustalla elintarvikevärillä. Puristelin valkosipulipuristimella marsipaanista nuo ruohot ja 8v. pikkuveljeni muotoili marsipaanista sienet. Saha on suklaata (ei maidoton!) ja ihan kaupasta, mutta Englannista.

Täytettä sanottiin raikkaaksi, eikä kakusta tullut liian makea, vaikka marsipaaninen olikin.

Vähän rumasti jäi tuo leivinpaperipala tuohon alle, olisi pitänyt leikata reunat pois ennen koristelua...

4 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Hieno kakku ja varmasti raikkaan makuinen

sofiella kirjoitti...

Tää on tosi hienosti toteutettu. :) Ihanan aidon näköinen tuo puunpinta! Hauska idea!

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Sirpa ja Sofiella!

nennukas.blogit.fi kirjoitti...

Aivan ihanan näköisiä (ja varmasti myös makuisia ) ovat tekeleesi!
Itse vasta aloittelen näperrystä,
joten ihana selailla sellaisen blogia, joka jo paljon kakkuillut :)