perjantai 11. joulukuuta 2009

Wienissä herkuteltuja.

Wienin kahvilakulttuuri on jotain kaunista. Siellä ei paljoa näe pahvimukikansaa kadulla, sillä kun kahvilaan mennään, sinne mennään ja ollaan sitten se 1-2 tuntia siellä. Kahvilassa nautiskellaan, ollaan, tavataan ja jutellaan. Matkan aikana kävimme päivittäin kahvilassa ja kahvin kera oli pakko hieman maistella noita paikallisia herkkuja. Usein otimme yhdessä ystäväni kanssa kaksi erilaista herkkua ja jaoimme ne puoliksi. Näin sai mahdollisuuden maistaa useampia herkkuja!



Tässä Naschmarktin torilla naposteltuja baklava-leivoksia. Etualalla kookoksinen ja muissa oli ainakin pistaasia. Pesämäisen ainekset eivät oikein maun perusteella selvinneet. Makeita olivat, mutta hyviä. Torilla oli tarjolla paljon erilaisia turkkilaisia pikkuruokia mm. täytettyjä minitomaatteja jne.



Aito, alkuperäinen Sacherkakku Hotel Sacherissa. Nam, nam ja nam.



Sacherin kanssa herkuttelimme Omenastruudelilla.



Tämä on sitten vuorostaan luumustruudeli, jolla herkuttelimme eräässä viinituvassa. Luumuinen rulla oli enemmän minun makuuni, kuin tuo omenainen.



Tässä etualalla cappucinoleivos ja takana omenapiirakka (jossa oli sitä jauhettua unikonsiementä). Näillä herkuttelimme Schönbrunnin linnan kahvilassa, jossa oli ihana vanhanaikainen sisustus ja tunnelma!

2 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

johan tässä ihan kuola valuu kun katselee näiden postauksien herkkuja! :O aivan ihanan näköistä tuo aito sacherkakku, ja kaikki muutkin syömänne herkut..nam..

Vaahtera kirjoitti...

Niinpä! Voi, kunpa saisi tuota kakkua täällä kotosuomessakin ;)