perjantai 11. joulukuuta 2009

Wienin terveiset!

Marraskuun lopussa olin ystäväni luona Wienissä, Itävallassa. Ystäväni on siis suomalainen, mutta yliopistosta vaihdossa siellä. Minulla oli siis oma (ja paras) matkaopas. Wienin leivonnaistarjonta oli upeaa. Paljon kaunista ja pientä piiperrystä. Tavallaan todella erilaista kun esim. Englannissa, jossa lähinnä ihastelin värikkäitä sokerimassapäällysteisiä muotokakkuja. Wienissä taas leivosten muodot ja pienet yksinkertaiset, mutta näyttävät koristeet ihastuttivat.


Ihania hedelmiä Naschmarktin torilla, olisipa suomessakin aina noin laaja valikoima. Kaikkia hedelmiä en edes tunnistanut, vaikka tunnenkin kaikenmaailman rambutanit ja pepitot.


Tässäpä ideaa näpertelijöille. Nämä ovat siis pähkinäisiä "krampuksia". Pähkinöistähän voisi tehdä muunlaisiakin ukkeleita jne.

Vanhan kahvilaketju Aidan ikkunasta:


Marsipaanihedelmiä ja sydämiä.


Lisää hedelmiä ja vasemmalla Petit Fourseja (eli pienenpieniä leivoksia).


Saman kahvilan suklaakakkuja.


Ja kakkupaloja.


Tämä piparkakkutalo oli jonkun leipomon ikkunassa. Kiva idea nuo mantelit yms. koristeena!

Seuraavat leivokset ovat Cafe Centralista. Menimme ilta-aikaan kahvittelemaan ja saimme nauttia live-pianomusiikista, uskomatonta!


Wien on aivan ihana kaupunki, suosittelen sitä lämpimästi kaikille!

2 kommenttia:

Colliemamma kirjoitti...

Aivan mieletöntä, upeita leivoksia. Miten kallista oli kahvitella? En ole vielä edes Englantiin päässyt, mutta lähiaikana olisi tarkoitus mennä.

Vaahtera kirjoitti...

No kahvittelun hinta riippui paljon kahvilasta. 5-6 kuudella eurolla sai keskivertokahvilassa leivoksen ja kahvin. Hotel Sacherissa Sacherpala ja Melange, eli Wieniläinen kahvi, maksoivat päälle 9 euroa! Mutta kyllä se elämyksellisyydessään kannatti :)

Suosittelen myös Englantia, olin siellä viime vuonna vajaat 3 kk ja ikävöin kovasti takaisin...