torstai 31. joulukuuta 2009

Tapaninpäivän puolukkajäädykkeet


Tapaninpäivänä kokoonnuimme isommalla porukalla syömään ja tein jälkiruoaksi pirkan ohjeella puolukkajäädykkeitä. Tein ne pienessä silikonisessa auringonkukkavuoassa. Jäädykeannos on melkoisen iso, joten jos haluat vain auringonkukkavuoallisen, suosittelen tekemään 1/4 annoksen. Itse laitoin lopun massan silikoniseen legopalikkavuokaan ja vielä silikoniseen pieneen torvivuokaan. Tällä vuoalla jäädykkeistä tulee todella pieniä, mutta mielestäni ne olivat sopivia pieniä makeita jouluaterian päälle.

Tässä minun ohjeversio

PUOLUKKA-MARENKIJÄÄDYKE

Ainekset:
300 g (5 dl) puolukoita (pakaste)
1/2 dl fariinisokeria
2 rkl vadelmalikööriä
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 prk (2 dl) vispikermaa
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vanilliinisokeria
2 ps (à 60 g) valkoisia, pieniä marenkeja

1. Hienonna kohmeiset puolukat fariinisokerin kanssa monitoimikoneessa. Mausta seos liköörillä.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita jogurtti ja vanilliinisokeri kerman joukkoon. Yhdistä vaahdot kevyesti sekoittaen.

3. Kaada puolukkaseos jäädykeseoksen joukkoon ja sekoita varovasti nostellen.

4. Täytä vuoan kolot massalla 3/4,tai sen verran, että luulet marengin mahtuvan koloon vielä. Paina jokaiseen koloon marenki.

5. Peitä vuoka foliolla. Jäädytä vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.

6. Ota jäädykkeet 15-20 minuutiksi jääkaappii pehmenemään. Irrota ne vuoasta lautaselle. Koristele kinuskikastikkeella, sekä kuivatuilla puolukoilla.

Ei kommentteja: