sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Suklaakakku (maidoton)



Tämä on tällainen Sacher-mukaelma. Halusin tehdä suklaakakun, joka olisi: suklainen, kostea, maidoton, mehevä. Tässäpä ohje siihen!

(Pohja ruokamaailman suussa sulava suklaakakku)

Mehevänmuhea suklaakakku

Pohja:
200 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
Keitetty sokerivesi + rommiaromi maun mukaan (voi jättää poiskin)

Täyte ja päällinen:
300g aprikoosihilloa

Kuorrutus:
2dl sunnuntai kuohkeaa vispiä
300g tummaa suklaata

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
Kostuta ja täytä kakku ohuella aprikoosihillokerroksella. Levitä kakun päälle ohut kerros aprikoosihilloa tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku jääkaappiin.

Valmista kuorrutus kuumentamalla kuohkea vispi kiehumispisteeseen ja lisäämällä siihen paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi sen enempää keittämättä (voi kuumentaa kevyesti lisää, jos suklaa ei meinaa sulaa muuten, mutta varo pohjaanpalamista).
Kaada suklaakuorrutus kakun päälle ja levitä nopeasti.

Kakun päällä marsipaanikukkia ja -lehtiä varastosta, sokerikoristeraetta, sekä 5-kynttilänpidike kynttilöineen.



Aivan unelmaista suklaakakkua, ehkä parasta tähän mennessä tekemääni!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muuten ihan hyvä mutta eihän tässä maidottomuus toteudu kun Flora vispi on maitopohjainen.

Anonyymi kirjoitti...

sori, luin väärin, sunnuntai vispihän tässä olikin ja se olikin maidoton! :D Kokeilenpa siis!

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Anonyymi kommentistasi. Olisi kuitenkin kiva jos ensi kerralla keksisit vaikka nimimerkin itsellesi.
Piikittelyä kun on helppo harrastaa anonyyminä.

Meillä on perheessä kaksi maitoallergikkoa ja sen myötä tiedän kyllä, mitä tuotteita maitoallergiset henkilöt voivat käyttää ja mitä ei. Ajatusvirheitä kyllä voi sattua ohjeita kirjoitellessa, jos marhariinista tuleekin vahingossa ohjeeseen voi. Pyrin kuitenkin olemaan tarkka ja korjaamaan erheet ajoissa.

Johanna kirjoitti...

Heippa! Ja kiitos tästä postauksesta! Maidottoman suklaakuorrutteen raaka-ainesuhteita tulin etsimään ja lukaisin samalla aika monta muutakin postausta. Kiva blogi sinulla:)

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos kommentistasi :)