sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Sitruunapalat



Siskoni 5-v. synttäreillä oli tarjolla näitä sitruunaisia paloja. Otin ohjeen Merjalta, mutta alkuperä Bakerella-blogissa. Nämä olivat minun makuuni ok, mutta jos sitruunapaloista puhutaan, saisi sitruuna maistua vieläkin enemmän. Ehkä pohjaankin voisi sitä lisätä? Koristeena sokerimassakukka varastosta.

Sitruunapalat

Pohja:

4 ½ dl Vehnäjauhoja

1 ½ dl Tomusokeria

140 g Pehmeää rasvaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja nypi taikina tasaiseksi. Kertakäyttöiset elintarvikekäsineet ovat kätevä apu. Vuoraa noin 23 X 23 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 20 min, kunnes pinta on hiukan ruskea.

Täyte:

4 Munaa

2 dl Sokeria

4 rkl Vehnäjauhoja

1 dl Sitruunamehua

1 Sitruunan raastettu kuori

Vatkaa munia käsin pari minuuttia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi mehu ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita. Muista pestä sitruuna ennen kuoren raastamista hyvin! Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 175 asteessa noin 25 min. Jäähdytä. Siivilöi tomusokeria pintaan ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Ei kommentteja: