maanantai 21. syyskuuta 2009

Terveellisempi pullaPari viikkoa sitten kokeilin tehdä hiukan terveellisempää pullaa kahdellekin diabeetikolle. Pullaohjeen löysin Pakkopulla-blogista aikoja sitten. Suluissa aineet, mitä käytin ohjeen aineiden tilalla, jotta pullasta tulisi vieläkin terveellisempää. Päällä raesokeria tai kanelisokeria.

Terveellisempi pulla:


5 dl maitoa (vettä)

50 g hiivaa

1,5-2 dl sokeria (hedelmäsokeria 2/3 osa tavallisen sokerin määrästä)

1,5 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

4 dl kaurahiutaleita

10-14 dl vehnäjauhoja

150 g leivonta Oivariinia (margariinia)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää mausteet ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan jauhot mieluiten yleiskoneella. Lisää rasva ja vaivaa kunnolla. Kohota.

Leivo taikinasta haluamiasi pullia, kohota, voitele ja paista pikkupullat 225, pitkot 200. (Hedelmäsokeria käyttäessä, alenna uunin lämpötilaa 20-25 astetta.)

Hyvää pullaa tuli, eikä eroa ehkä huomaisi jos ei tietäisi. Hieman "kuituisemmalta" se maistui kyllä...mutta suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan!

2 kommenttia:

Ewelyn kirjoitti...

Terveellisempi pulla kuulostaa hyvältä =) Pitäis useammin miettiä näitä terveellisempiä vaihtoehtoja....

Insanity_ kirjoitti...

Kiva, että joku muukin testaa terveellisen pullan reseptejä! Ite olen usein tehnyt "terveellisempää" pullaa maidottomalla rasvalla, ja vehnäjauhon tilalle olen laittanut sunnutain uutta valkeaa täysjyvävehnäjauhoa.. Hyvää tulee niinkin!