perjantai 21. elokuuta 2009

Mustaherukka-suklaakakku



Syntymäpäiväkakkuni tuli olla sekä suklainen että marjainen, jotenka päädyin mustaherukka-suklaayhdistelmään. Ohje löytyy hieman erilaisena jo blogistani ja on alunperin pirkka-lehdestä.

Mustaherukka-suklaakakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

Kostutus:
mustaherukkamehua

Mustaherukkamousse:
3 liivatelehteä
220 g (noin 4 dl) mustaherukoita
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
3 rkl mustaherukkamehua

Suklaamousse:
1 liivatelehti
150 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 rkl konjakkia

1. Peitä irtopohjavuoan (tai ihan kakkuvuoka) (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista pohja vuoasta. Halkaise pohja kahteen osaan.

3. Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa.

4. Soseuta sulaneet mustaherukat ja sokeri.

5. Vatkaa molempien moussejen kermat vaahdoksi ja jaa tasan suklaan ja mustaherukoiden joukkoon. Sekoita mousset tasaiseksi. Mausta suklaaseos sokerilla ja vanilliinisokerilla.

6. Kuumenna herukkamehu ja liuota liivatteet (3 kpl) siihen. Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen mustaherukka-kermaseokseen.

7. Kuumenna konjakkia sen verran, että liivate (1 kpl) liukenee siihen. Kaada konjakki-liivateseos suklaa-kermaseokseen.

8. Aseta toinen puoli pohjasta kelmutetun kakkuvuoan pohjalle. Kostuta ja lusikoi päälle suklaamousse ja sitten mustaherukkamousse. Aseta toinen pohjalevy päälle ja kostuta. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

9. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja päällystä sokerikreemillä, jossa osa tomusokerista on korvattu kaakaojauheella.

10. Kuorruta kakku suklaasokerimassalla tai vaihtoehtoisesti suklaamarsipaanilla.

11. Koristele




Kokeilin kakkuun ensimmäistä kertaa tuota reunarypytintä, jonka käyttö oli melko helppoa parin oivalluksen jälkeen. Koristeet sokerimassasta/marsipaanista. Suklaasokerimassa oli todella hyvää kakun päällä, harmi etten ostanut sitä englannista enempää...

Tässä kerrankin (huono) kuva leikkauspinnasta:

3 kommenttia:

sofiella kirjoitti...

Nami,mitä tarjoiluja! Ja "hiukan" myöhäiset onnittelut synttärisankarille! =D

tärpätti kirjoitti...

nätti kakku

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos onnitteluista ja kommenteista! :)