perjantai 21. elokuuta 2009

EspressokakkuSyntymäpäiväpöytään pääsi Kinuskikissan ihanalta kuulostanut ja ihanalta maistunut Taivaallinen espressokakku. Keitin itse kahvista paljon vahvempaa ja lisäsin myös kiisseliin vielä ripauksen murukahvia. Näin sain kakkuun enemmän kahvin makua, mutta siitä huolimatta kakku maistui myös pienelle väelle, jotka eivät kahvista välitä.

Taivallinen espressokakku

Pohja:
-200g dominoita
-75g sulatettua margariinia tms.

Täyte:
2 dl kahvia (tavallista, ei espressoa)
2 rkl sokeria
4 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa
½ pkt Daim-patukkaa
5 liivatetta
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kahvia
1 rkl vettä

Leikkaa pohjaa varten Daim-patukka veitsellä pieneksi murskaksi. Murskaa keksit ja daim, sekoita sulatettuun rasvaan. Levitä tasaisesti vuoan pohjalle.

Keitä kahvi (2 dl + 2 rkl). Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kahvi (2 dl) ja maito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.

Erota kiisselistä 1 ¾ dl. Leikkaa puolikas Daim-patukasta veitsellä murskaksi ja sekoita tuohon erottamaasi kiisselimäärään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja loput (ei Daim-murskaa sisältävä osa) kiisselistä. Kuumenna kattilassa kahvi ja vesi ja sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada täytteeseen.

Kokoa kakku kaatamalla vuokaan pohjan päälle vuorotellen täytettä ja tiputtamalla nokareittain Daim-kiisseliä. Voit edesauttaa nokareiden leviämistä vetämällä veistä täytteen joukossa (kts. kuva). Vedä veistä myös vuoan reunasta reunaan: näin saat elävyyttä leikkauspintaan. Säästä päällimmäiseksi täytettä niin, että kiisselinokareet peittyvät ja saat kakulle tasaisen pinnan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamien tuntien ajan tai seuraavaan päivään.

Koristeena tummaa- ja valkosuklaarouhetta, suklaatransferkoristeita sekä helmiäisnonparelleja.2 kommenttia:

Nennu kirjoitti...

Blogistasi löytyy toinen toistaan herkullisemman näköisiä kakkuja!

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Nennu!