perjantai 31. heinäkuuta 2009

Mokkakeksit



Ohje Marks & Spencerin kirjasta Cookies. Ohje vapaasti suomennettu ja hieman muokattu. Kuorrutuksen kehittelin itse ja koin sen mahtavana pursotettavana!

Mokkakeksit

-1tl murukahvia
-2tl kiehuvaa vettä
-125g pehmeää voita (margariinia)
-3/4 cup (165g) fariinisokeria
-1 muna
-1½ cup (225g) kakkujauhoa/erikoisvehnäjauhoa
-1/4 cup (35g) puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1/4 cup (25g) kaakaojauhoa

1. Sekoita murukahvi kiehuvaan veteen. Vatkaa sähkövatkaimella rasva, sokeri ja munat, kunnes tasaisesti sekaisin. Lisää kahvi, sekä keskenään sekoitetut ja sihdatut jauhot.
2. Sekoita tasaiseksi taikinasti, anna levätä hetki jääkaapissa.
3. Kauli 4mm paksuiseksi levyksi ja paina haluamallasi muotilla kuvioita.
4. Paista 180 (160 kiertoilmalla) -asteessa noin. 12 min. Anna jäähtyä ritilällä.

Maidoton mokkasuklaatäyte tai -kuorrutus

-100g tummaa maidotonta suklaata
-3 rkl sunnuntai kuohkeaa vispiä
-5tl murukahvia

Mittaa aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes aineet sulavat tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä sen verran, ettei seos polta sormia pursotettaessa.



Itse kekseihin voisi murukahvia laittaa lisää, sillä niissä ei kahvi maistu juuri lainkaan.

Ei kommentteja: