perjantai 31. heinäkuuta 2009

Best-ever sponge -kakkupohja

Kirjasta:
The Australian Women´s Weekly, Kids´birthday cakes

3 munan

-3 munaa
-½ cup (110g) sokeria
-1/4 cup (35g)maissijauhoa (maissitärkkelys ajoi saman asian)
-1/4 cup (35g) puolikarkeaa vehnäjauhoa
-1/4 cup (35g) erikoisvehnäjauhoa/kakkujauhoa

6 munan

-6 munaa
-1 cup (220g) sokeria
-½ cup (70g)maissijauhoa (maissitärkkelys ajoi saman asian)
-½ cup (70g) puolikarkeaa vehnäjauhoa
-½ cup (70g) erikoisvehnäjauhoa/kakkujauhoa

1. Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, voitele ja korppujauhota vuoka
2. Vatkaa munat vaahdoksi sähkövatkaimella (ohjeistus n. 8 min.)
3. Lisää sokeria 1rkl kerrallaan koko ajan vatkaten.
4. Yhdistä jauhot ja sihtaa ne 3 kertaa.
5. Sekoita esim. kauhalla jauhot varovasti vaahtoon.
6. Kaada vuokaan ja paista kunnes kypsä (n.30-40 min.)

Itse tykkäsin tämän pohjan koostumuksesta ja ulkomuodoltaan siitä tuli täydellinen.
Täytyy vielä kokeilla oikeilla maissijauhoillakin!

Ei kommentteja: