keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Ruusunmarjaiset ruissämpylät


24 kpl

5dl lämpöistä vettä
1pss kuivahiivaa
3rkl siirappia
3rkl öljyä
2tl suolaa
2dl ruusunmarjajauhetta
5dl vehnäjauhoja
ruisjauhoja tuntuman mukaan (ehkä 7dl)

Sekoita lämpöiseen veteen mausteet, marjajauhe ja öljy. Lisää vehnäjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää ruisjauhoja vähitellen samalla vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota lämpöisessä paikassa n. tunti. Leivo sämpylöiksi, kohota liinan alla vielä 20 min. ja paista 200 asteisessa uunissa 12-15 min.

Vinkki! Kiva kuvion voit tehdä ennen paistamista, esim. pienellä piparimuotilla!

2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Voi ku on kivannäkösiä sämpylöitä. Kuulostaa jännältä tuo ruusunmarja sämpylässä, varmaa aika siistin makusta :) Käythän osallistuu mun arvontaan ;)

Vaahtera kirjoitti...

Noora: Ruusunmarja loppujenlopuksi maistuu valmiissa sämpylässä melko vähän. Kuitenkin antoi mukavan säväyksen ja etenkn kivan värin! Vitamiinitkin on vaan plussaa :)