maanantai 13. huhtikuuta 2009

Smurffimuffinssit



Vihdoin löysin kaupasta smurffivaahtokarkkeja ja ryhdyin näiden muffinssien tekoon!
Ohjeen nappasin Canelian keittiöstä, kiitos!

"Mustikka-valkosuklaamuffinit (n. 16 kpl)

2 dl maitoa
¾ dl vaniljakreemijauhetta
2 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl Flora Culinessea tms. juoksevaa rasvaa
n. 75 g valkosuklaata (Käytin Kalev mustikkavalkosuklaata)
1 dl (pakaste)mustikoita

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään maitoon ja vatkaa seosta voimakkaasti minuutti tai pari, jätä sitten tekeytymään. Vispaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri) keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaan juokseva rasva, veitsellä pieniksi paloiksi leikattu valkosuklaa ja valmis vaniljakreemi. Kääntele lopuksi jäiset mustikat varovasti joukkoon.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Voit hyvin valmistaa muffarit jo tarjoilua edeltävänä päivänä, ne säilyvät ihanan pehmeinä ja maku vain paranee vanhetessaan."

Kuorrutuksessa on noin puolet kermavaahtoa ja puolet rahkaa. Lisänä ripaus vaniljasokeria, vaniljakreemijauhetta ja sokeria. Ja tietysti sinistä väriä.
Tässä muffinssissa smurffivaahtis on saatu coctailtikulla pystyyn, mutta muissa muffinsseissa ne loikoilivat kuorrutteen päällä lepäämässä.

Koristelin näitä yhdessä kahvivieraani kanssa ja loput päätyivät kuorolaisten suihin :)

Ei kommentteja: