sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Porkkanakakku



Pääsiäiseksi tein porkkanakakkua, johon googletin ohjeen. Päällä kuorrutus tomusokerista, vedestä, sitruunamehusta ja väriaineesta. Päällä olevat kukat olen tehnyt aiemmin varastoon sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta. Laitan tähän hieman muokatun ohjeeni:

Tiinan porkkanakakku (alkuperä Maku-lehti)

3 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

3 tl kanelia

1,5 tl inkivääriä

4,5 dl porkkana raastetta

150 g sulatettua margariinia


Vaahdota munat ja sokeri.

Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta ja rasvaa.

Sekoita tasaiseksi.

Paista 200 asteessa n.30 min.

Valmista kuorrutus ja kuorruta jäähtynyt kakku.



Kakku oli aika makea, ainakin tuon kuorrutuksen kanssa (alkuperäisessä ohjeessa tuli sulatejuustopohjainen kuorrutus). Sokerimäärä voisi ehkä vähentää ja lisätä joitakin mausteita!

Ei kommentteja: