maanantai 13. huhtikuuta 2009

Pääsiäisaamun pupusämpylät



Teko-ohje näihin pupusämpylöihin löytyy kirjasta Nyt leivotaan! Kirjassa taikina on saksansämpylätaikina, mutta tein itse ohjeella vähän sitä ja vähän tuota. Eli tämän voi tehdä millä tahansa sämpylätaikinalla.

Pupusämpylät
(kuusi isokokoista sämpylää)

1. Valmista sämpylätaikina 8dl:aan nestettä ja pese huolellisesti 6 kpl raakoja kanamunia.
2. Jaa taikina 6 osaan.
3. Jaa jokainen taikinamöntti kahteen osaan niin, että pienempi on 1/3 osa alkuperäisestä ja isompi 2/3.



4. Muotoile mönteistä samanpaksuiset pitkot.
5. Aseta kanamuna terävämpi kärki vasemmalle päin ja kiepauta pitempi pitko silmukaksi munan ympärille. Pupun pääpuolelle tuleva pitkon pää on silloin päällä vasemmalla, hännänpuoleinen pää alla oikealla.
6. Nosta pieni pitko isomman kylkeen, niin että vasemmat päät ovat samalla kohdalla. Voit leikata pienemmän pitkon oikean pään kahteen osaan, ikäänkuin korviksi. Itse unohdin tämän tälläkertaa tehdä. Laita pupuille vielä rusinoista silmät ja nenät.



7. Nostata lämpimässä paikassa.
8. Paista 175-asteisessa uunissa n.30 min. Kanamuna kypsyy uunissa kovaksi.

Tässä 4v. pikkusiskoni tekemä pupu:



3 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

Aivan ihania! :D Tosi söpön näköisiä pupuja.. uskoisin näiden olevan erityisesti lasten mieleen.

Canelia kirjoitti...

Voi miten kiva idea, todella suloisia pupusämppäreitä! <3 Noita täytyy kyllä ehdottomasti yrittää itsekin leipoa joskus.

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Insanity ja Canelia! Lasten mieleen ne kyllä ovat :)