perjantai 3. huhtikuuta 2009

Lakusushi



Näitä oli hauska näpertää ja napostella!

Kirjasta Pienet makeat (Anna-kirjat)

8 lakritsimattoa
1 dl rahkaa
1 dl kuohukermaa
1 dl kypsää puuroriisiä
1 tl vaniljasokeri
3 rkl sokeria
1-2 tl raastettua sitruunan- tai appelsiininkuorta
2 liivatelehteä

koristeeksi: (mini)englanninlakuja
rullien sitomiseen: lakunauhoja

Keitä ja jäähdytä riisi. Sekoita keskenään kermavaahto, rahka, sokerit ja raastettu sitruunan- tai appelsiininkuori. Sulata pehmeäksi liotetut liivatelehdet mikrossa ja lisää täytteeseen. Anna täytteen kiinteytyä hetki. Pyöräytä lakumatot rullalle ja kiinnitä lakunauhoilla. Täytä rullat rahkaseoksella ja paina jokaisen rullan keskelle englanninlaku.

5 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Mielenkiintoista, nämä on varmaan hyviä! :) Äitini teki joskus kun olin pieni, mansikkarahkaa jossa oli keitettyjä linssejä, se tuli minulle tästä sinun reseptistäsi heti mieleen! :D

Vaahtera kirjoitti...

Mansikkarahka linsseillä..hmm..erikoista :D

Ohje on tosiaan tuosta Pienet-Makeat kirjasta. Täyte sinällään maistuu vähän appelsiiniriisille tai riisifrutin kaltaiselle, mutta sitten se on vaan kääräisty lakuun :P

kyökkipiika kati kirjoitti...

Hii, nämäpäs on kivoja!!!!

Mirtsi kirjoitti...

Hah, onpas hauska idea! :P

Vaahtera kirjoitti...

Ja herkullisia vielä!