lauantai 28. helmikuuta 2009

Talvipäivän perunarieskat



Nämä rieskat sopivat hyvin mutusteltaviksi talvisena päivänä!

PERUNARIESKAT (Ohje ruokapirkasta)
(4 isoa rieskaa tai 8 pientä)

Ainekset:
1 ps (105 g) Pirkka perunasosejauhetta (käytin maidottomia mielihyvä perunahiutaleita)
3 dl Pirkka kevytmaitoa (soijajuomaa)
2 dl vettä
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl hiivaleipävehnäjauhoja

1. Kiehauta maito ja vesi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja ripottele joukkoon perunasosejauhe samalla hyvin sekoittaen. Jäähdytä sose jääkaappikylmäksi.

2. Lisää muna soseeseen. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jauhoseos perunasoseen joukkoon.

3. Jaa taikina 4 (8) osaan ja taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen heti ohuiksi(n. 1/2 cm) rieskoiksi.

4. Paista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki! Rieskat voidaan myös pakastaa.

Ei kommentteja: