maanantai 26. tammikuuta 2009

TervaleijonapikkuleivätBlogini synttärikilpailun myötä aloin kehittelemään pikkuleipiä tervaleijonista.Kokeilun pohjana minulla on yksi amerikkaisten suklaamurupikkuleipien ohje, johon ensimmäisellä kokeilukerralla laitoin suklaan tilalle tervaleijonia.

Käytin kekseissä kolmia erilaisia tervaleijonia. Pikkupussista pehmeitä (lakritsa?) ja kovia (salmiakki?), sekä rasiasta lakritsitervaleijonia. Pussikarkit pilkoin 4 osaan ja rasiakarkit laitoin kokonaisena.

Pussista lakritsit kuplivat ja valuivat jonkin verran uunissa ja karkkeihin tuli palaneen makua. Sen sijaan pussista salmiakit olivat hyviä, eivätkä karkit valuneet/kuohuneet uunissa.

Rasialakritsit kuplivat paljon ja kuplineet osat kärähtivät uunissa. Palaneet karkit maistuivat kamalalle! Karkit valmiissa keksissä olivat sitkeitä ja venyivät hampaissa, mutta näissä kekseissä kuitenkin maistui eniten terva.

Kuvassa: 2. ja 3. sijalle päätyneet kokeilut.Parhaaksi versioksi siis nousi pikkupussista kovemmat (kuvassa) eli luullakseni salmiakit. Mutta aion jatkaa kokeiluja ja laittaa karkit hieman eri muodossa taikinaan.

Jatkoa siis luvassa...

Ei kommentteja: