maanantai 5. tammikuuta 2009

Pipari-luumurahkakakku



Vielä ehtii kirjoitella viimeiset jouluun liittyvät leivonnaiset tänne. Huomenna joulunaika sitten oikeasti loppuu, Hyvää loppiaista vaan kaikille :)!

Tätä meinasin alunperin tehdä aattoillan jälkiruoaksi, mutta meidän perheen kaikki erityisruokavaliot tuottivat ongelmaa. Niinpä aattona meillä syötiin pekaanipähkinäpiirakkaa ja englantilaista hedelmäkakkua, molemmat tein maidottomiksi. Pekaanipähkinäpiirakkan herkullisen ohjeen löysin Bella Vanilla-blogista, mutta valitettavasti siitä ei tullut napattua yhtään kuvaa. Jätin omasta piirakastani kokonaan mantelit pois ja tein sen pelkistä pekaanipähkinöistä. Englantilaisen hedelmäkakun ohjeen kirjoitin jo aiemmassa postauksessa blogiini.

Joulupäivänä tein isommalle ruokaporukalle suklaisen jouluhalon, josta saan toivottavasti haalittua itselleni kuvia joltakin?

Nyt tein kuitenkin erään juhlavamman aterian päätteksi tätä herkullista kakkua. Ohje on Sekasopan Marien, mutta tein siihen hieman määrällisiä muunnoksia yms. Joten tässä käyttämäni ohjeversio:

Pipari -luumurahkakakku 24 cm vuokaan

pohja:

150g piparkakkua

75g margariinia

Täyte:

21/2 dl flora vispiä

500g maitorahkaa

1½ dl luumuhilloa/marmelaadia

2 tl vaniljasokeria

½ dl sokeria

1½ tl kanelia

4 liivatelehteä

1/2 dl vaaleaa glögiä

4 piparkakkua

Koristeeksi piparimurua ja suklaarusinoita

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Murskaa piparit hienoksi. Lisää sulatettu rasva. Taputtele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun 24 cm vuoan pohjaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka, luumuhillo, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna glögi kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatteet glögiin. Kaada glögi ohkaisena nauhana rahkaseoksen joukkoon, kokoajan sekoittaen Murskaa käsin joukkoon piparit ja sekoita. Kaada täyte piparipohjan päälle. Peitä foliolla ja nosta kylmään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Ei kommentteja: