maanantai 5. tammikuuta 2009

Paistettu taateli-juustokakku

Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä tein ensimmäisen kerran paistettua juustokakkua. Sitä nautimme jälkiruokakahveilla perheeni ja isovanhempieni kanssa. Tein kakun vain puolikkaana pikkuruiseen irtopohjavuokaan, koska meitä syöjiä piti olla alunperin vähemmän. Ruoan tuoksu kuitenkin huokutti isovanhemmat reilu 80km päästä syömään, vai olisiko se ollut sittenkin puhelinsoitto eikä tuoksu? Hyvin kuitenkin kakkua riitti kuudelle, kun jäätelöä otimme seuraksi.

Ohje on kokeiltavien reseptien kansiostani, joka on kummasti ohentunut loman aikana. Siellä on siis myös ruokaohjeita, joita olen kokeillut ahkerasti lomaillessani vanhempien luona.

Taateli-juustokakku (ohje Valiolta)
8 annosta

Pohja
100 g Valio voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola maustamaton -tuorejuustoa
yhden sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
100 g kuivattuja taateleita
3 keltuaista
3 valkuaista

Peitä halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohja muotoon leikatulla leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja kuivat aineet. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Valmista täyte. Sekoita ainekset Violan joukkoon, taatelit paloiteltuina ja valkuaiset osan sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi vatkattuna. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 tunti. Peitä pinta leivinpaperilla, kun kakun pinta on sopivan ruskea. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä. Tarjoa kakun kanssa Valio Vanilla vaniljakastiketta tai pakastemarjoista tehtyä, makeutettua sosetta.



Hyvää oli ja kelpasi yhdelle tuorejuustonirsoilijallekin!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan törkeänhyvää kun korvaa taatelit puolella desillä sitruunan mehua!! ;) Sopii näin keväiseksi juustokakuksi!