tiistai 16. joulukuuta 2008

Valkosuklaamokkakakku



Valkosuklaamokkakakku (alkuperäinen ohje valion, tämä oma muunnelma)
15 - 20 annosta

Pohja
1 pak suklaadigestivekeksejä
50 g margariinia

Täyte
200g valkosuklaata
2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola kevyt maustamaton -tuorejuustoa
4 liivatelehteä
1/2 dl vahvaa, kuumaa kahvia
4 dl Valio vaahtoutuvaa mokkakermaa
sokeri maun mukaan

Koristeluun
mokkapapuja
ruskeaa koristelugeeliä

Laita pikkuleivät kaksinkertaiseen muovipussiin ja murskaa esim. kaulimella. Sekoita kulhossa keksimurska ja sulatettu margariini. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen (halkaisija n. 26 cm) pala. Aseta se vuokaan ja levitä päälle muruseos. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa liedellä. Sekoita suklaasula ja sokeri Viola -tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan kahviin. Yhdistä liivateseos Viola-suklaaseokseen. Lisää viimeisenä vaahdotettu mokkakerma. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta ja peitä foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjolle. Koristele.

4 kommenttia:

Beckbyx kirjoitti...

Näyttää ihanalta :) Kaunis koristelu.

Pia kirjoitti...

Ihanalle näyttää kakku!!

Tulin toivottamaan sinulle ja perheellesi oikein yvää ja rauhallista joulua <3

Anonyymi kirjoitti...

nam miten ihana kakku!
:) -Epe-

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos Beckbyx, Pia ja Epe :)

Ihanaa joulua teille kaikille!