tiistai 23. joulukuuta 2008

Englantilainen hedelmäkakku

Tässä viimeiset pari päivää olen väsäillyt syötäviä lahjoja. Tein aattoillan kahvipöytään Englantilaisen hedelmäkakun, mutta laitoin osan taikinasta sly4-kierroksella saatuihin pipariukkovuokiin ja käärin ne lahjaksi eräälle pariskunnalle.



Englantilainen hedelmäkakku

(Tämä siis yhteen rengasvuokaan)

-200g margariinia
-2½ dl sokeria
-3 munaa
-1tl leivinjauhetta
-4dl vehnäjauhoja
-200g hedelmäsekoitusta (näitäkin voi halutessaan vielä pilkkoa pienemmäksi)
-100g kirsikoita pieneksi pilkottuna
-½ dl sokeroituja appelsiininkuoripaloja
-3/4 dl korintteja

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää huoneenlämpöiset munat, samalla vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.
4. Lisää lopuksi hedelmäpalat.

Paista 175-asteessa n. 1 tunti.



VINKKI! Lakanapakkauksista kannattaa laittaa talteen tukeva sisäpahvi, sillä siitä saa hyvän alustan lahjaleivonnaisille päällystämällä sen foliolla.

Ei kommentteja: