sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Ambrosiakakku



Tein isosiskolleni synttärilahjaksi ambrosiakakun, joka oli pienenä hänen herkkuaan.
Ohje kopioitu Stockmannin sivuilta.

Ambrosiakakku

3 kananmunaa
200 g sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl karkeita vehnäjauhoja

Kuorrutus
2 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
hillottuja appelsiininkuoria

Vaahdota kananmunat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt sulatettu voi. Sihtaa vehnäjauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhoitettuun n. 24 cm:n vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 30 min. Kokeile tulitikulla, että kakku on kypsä.

Sekoita sokerikuorrutus ja levitä jäähtyneelle kakulle. Vanhan ajan ambrosiakakku koristeltiin hillotuilla appelsiinikuorilla, jotka leikattiin pieniksi vinoneliöiksi.



Ei kommentteja: