perjantai 28. marraskuuta 2008

Vaahteran luomukset 1v.



Tänään blogini täyttää vuoden. Alunperin eksyin koko kakkubloggailun maailmaan googlen kautta. Suunnitellessani viime syksyistä pikkusiskon synttärikakkua, googletin muistaakseni hakusanalla barbikakku ja eksyin silloiseen Ullan Unelma-blogiin. Wou, sinne upposin ja sille tielle jäin. Oli niin helppo pongahtaa toisesta blogista toiseen ja nähdä mitä upeampia luomuksia. Olinhan jo lapsesta saakka itsekin leiponut, mutta niiden luomuksien näkemisestä innostuin vielä enemmän! Niinpä perustin blogini Vaahteran luomukset.

Vuoden aikana olen oppinut niin monta asiaa ja nähnyt mitä ihmeellisimpiä kakkuja ja leivonnaisia. Toivottavasti blogi-innostukseni jatkuu vielä kauan ja saan seikkailla teidän muidenkin ihanissa kakkublogeissa!

Tässä synttärikakkua, palanen jokaiselle:

PUNAINEN OMENA-SUKLAAKAKKU
(tehty halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuokaan)

Pohja:
-1½ pötköä á 175g dominoja
-50g margariinia

Täytemassa:
-Flora vanillaa 1 prk
-400g maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa
-2tl vaniljasokeria

Täyte 1:
-2,5 dl omenasosetta (itsetehtyä tai kaupankin käy)
-4 liivatelehteä
-punaista ja aprikoosinväristä elintarvikeväriä
-vesitilkka

Täyte 2:
-100g tummaa suklaata
-1 tl vaniljasokeria
-1 liivatelehti
-vesitilkka

Kiille:
-2prk Piltti omenasosetta
-½ dl omenamehua
-2 dl hyytelösokeria
--punaista ja aprikoosinväristä elintarvikeväriä

Koristeeksi esimerkiksi:
-Ananaskirsikoita
-Tummaa suklaata

1. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun margariiniin. Taputtele tasaiseksi pohjaksi vuoan pohjalle.

2. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita siihen pehmennetty tuorejuusto ja vaniljasokeri.

3. Jaa täytemassa suunnilleen kahteen osaan ja lisää toiseen osaan omenasose ja väriaineet (sen verran, että väri on omasta mielestäsi sopiva). Liota liivatteet ohjeen mukaan kylmässä ja liuota ne sitten kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään pariksi tunniksi tai hetkeksi pakkaseen.

4. Sulata suklaa ja sekoita se täytemassan toiseen puoliskoon. Lisää myös vaniljasokeri ja kohdan 3. tavoin käsitelty liivatelehti liuotettuna kuumaan vesitilkkaan. Kaada varovasti 1-täytteen päälle ja anna hyytyä muutamia tunteja tai yön yli.

5. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi omenasose- ja mehu. Sekoita kiehuvaan soseeseen hyytelösokeri. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää sen jälkeen väriaineita, kunnes väri on sinusta sopiva. Anna kiilteen jäähtyä hetki, jotta se ei sulata täytteen pintaa. Kaada varovasti kiille täytteiden päälle ja anna hyytyä muutaman tunnin ajan.

6. Koristele ja tarjoile.







HUOM! KILPAILUAIKAA JATKETTU 4.12 SAAKKA!

4 kommenttia:

pirpaliina kirjoitti...

Heipä hei! Lähes kollega tässä kirjoittelee :)... itsekin olen lastenohjaaja, lisäksi olen sillä alalla opiskeluita jatkanut enemmänkin... sen sijaan leipuri-kondiittorin oppeja minulla ei ole, vaikka innokas leipoja olenkin ollut jo nuoresta(ehkä joskus, ehkä joskus....). Linkitän sinut blogiini ja tule sinäkin vierailulle minun blogiini :)

Anni kirjoitti...

Näyttää herkulliselta ja aivan ihana tuo punainen väri. :)

Pia kirjoitti...

Ihanan värinen kakku!!

Suuret onnittelut taaperoiän saavuttamiselle <3

Vaahtera kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne :) ne piristävät aina!